over ons

Wie is Jong Nederland Swalmen?

Jong Nederland Swalmen is een vereniging vol spel en avontuur! Iedere week komt dezelfde groep kinderen/jongeren, met dezelfde leiding, bij hetzelfde clubgebouw, op dezelfde tijd samen om steeds weer andere activiteiten te doen. Het
is dus anders dan bij een sportclub, waar leden steeds hetzelfde moeten doen. Jong Nederland is
veelzijdig en daardoor uniek. Elke groep heeft een eigen clubavond en eigen activiteiten, gebaseerd
op de Jong Nederland Methode. Binnen deze methode staat het ontwikkelen van kinderen in een
omgeving waar samenwerken, respect, vertrouwen en je veilig voelen de basis vormen voor samen
spelen, plezier, creativiteit en natuurbeleving.
Bij Jong Nederland kun je van alles doen: spelen, ravotten, sporten, knutselen, spannende
speurtochten lopen, geheim agent spelen, kamperen, toneelstukjes opvoeren, vuurtje stoken,
opdrachten uitvoeren, heel veel spelletjes spelen en nog veel meer…
De kinderen kunnen zich lekker uitleven, weg van al die regeltjes op school en thuis!

PROVINCIALE activiteiten

Naast dat ene uurtje in de week zijn er door het jaar heen nog veel meer andere activiteiten. Deze activiteiten worden zelf georganiseerd of er zijn activiteiten van het district en provinciaal bureau. Deze zijn samen met andere Jong Nederland afdelingen uit heel Limburg. Voorbeelden van deze activiteiten zijn; de Outdoor dagen bij Break-Out, een hele dag spannende activiteiten zoals klimmen, mountainbiken en een ondergrondse tocht. Ook mogen de oudste leden op survival naar de Belgische Ardennen voor een weekend met spectaculaire activiteiten zoals abseilen, klimmen en vlotvaren. Verder is er nog een carnavalsdisco voor alle leden met een echte Jong Nederland prins en prinses. Vanuit alle Jong Nederland afdelingen worden er ook nog toernooien georganiseerd waarbij de leden tegen elkaar strijden om kampioen te worden.

Eigen activiteiten

Binnen Jong Nederland Swalmen worden er twee weekenden georganiseerd voor elke groep apart. Deze vinden plaats in het najaar en voorjaar. In het najaar slapen de kinderen in de blokhut en in het voorjaar worden er zelf tenten opgezet. Ook worden er veel activiteiten binnen en buiten het terrein gedaan en wordt er door de kinderen zelf gekookt. In de zomervakantie vindt er een kamp plaats voor de hele vereniging. Alle leden van Jong Nederland Swalmen gaan samen een week lang op kamp op verschillende locaties. Hier worden de gehele week veel activiteiten gedaan en wordt er ‘s avonds weer zelf gekookt.