eigentijds jeugdwerk
spel

creativiteit

natuurbeleving

Informatie

Jong Nederland is dé vereniging vol spel en avontuur! Iedere week komen de leden een uurtje bijelkaar voor een activiteit, gebaseerd op onze drie spelpijlers:
Spel:
o.a. trefbal, voetbal, kringspellen, gezelschapsspellen
Creativiteit:
o.a. knutselen, toneel, playback
Natuurbeleving:
o.a. speurtochten, dropping, kampvuur, bosspellen

Doordat we bij Jong Nederland zoveel verschillende activiteiten doen, is het elke week anders.
Dat maakt Jong Nederland zo leuk!

Naast dat ene uurtje in de week zijn er door het jaar heen nog tal van activiteiten. Activiteiten die we zelf organiseren of activiteiten van het district en provinciaal bureau samen met Jong Nederlanders van andere afdelingen.

Familiedropping
Samen met vader, moeder, broertje, zusje ergens midden in ’t bos worden gedropt en dan met een opdrachtenvel op zoek naar de weg terug.

Outdoordag
Samen met leden van andere Jong Nederland afdelingen een hele dag spannende activiteiten zoals klimmen, mountainbiken en een ondergrondse tocht.

Ardennen Survival
De oudste leden gaan naar de Belgische Ardennen voor een weekend met spectaculaire activiteiten zoals abseilen, klimmen en vlotvaren.

Carnavalsdisco
In onze eigen feesttent De Blokhut is er op carnavalvrijdag een gezellige disco voor alle leden en hun vriendjes en vriendinnetjes. En ieder jaar wordt er een echte Jong Nederland prins en prinses uitgeroepen.

Toernooien
Voor de juniorenleden zijn er de toernooien waarbij tegen teams van andere Jong Nederland afdelingen wordt gestreden om kampioen te worden.

Informatieboekje voor leden
Klik op deze link op het boekje te openen.

Oud Papier inzameling

Alle ophaaldata zijn op Afvalwijzer.nl na te lezen.

Om de contributie laag te houden, zijn we afhankelijk van de Oud Papier Actie (ongeveer 40% van onze inkomsten-bron).
Daarom doen wij een beroep op alle ouders om min. één keer per jaar mee te helpen. Voor vragen en opgave kunt u terecht bij de Oud Papier coördinator via: oudpapier@jongnederlandswalmen.nl

Elke eerste dinsdag van de maand zamelen we oud papier in. Klik op deze link om de indeling te openen.
De volgende afspraken gelden:
• Zodra je ingedeeld bent, houd je deze avond vrij. Geef het door aan de coördinator als je niet kunt.
• Aanwezig zijn om 18.25u, vertrektijd is 18.30. Als je op de betreffende dinsdag 18.30 niet haalt, neem je contact op met de coördinator. Misschien kun je later ergens anders op een vrachtauto springen.
• Voor alle andere vragen, vraag de coördinator.

Lid Worden?

Leeftijdsgroepen

Jong Nederland Swalmen hanteert de volgende leeftijdsgroepen:
MAXIOREN groep 3-4-5 basisschool
JUNIOREN groep 6-7-8 basisschool
SENIOREN v/a 1e jaar middelb.

Lid worden

Wil je ook lid worden van Jong Nederland Swalmen, dan kun je je via ons formulier direct opgeven of voor meer informatie contact opnemen via ons contactformulier terecht
't seizoen begint in september en eindigt in juli; tussen 1 mei en 1 augustus is aanmelding niet mogelijk

Word nu Leiding

Voor de begeleiding van de groepen hebben we leiding nodig. Is dit iets voor jou? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Stage bij Jong Nederland

Voor enkele opleidingen is het mogelijk een stage te lopen bij Jong Nederland Swalmen. In het verleden hebben studenten van de opleiding SPW, SPH, CIOS en CMV een stage bij ons gehad. Ook bieden wij plaatsen aan voor de maatschappelijke stage. Lijkt dit je wel wat, informeer dan bij je opleiding naar de mogelijkheden of neem voor meer informatie over Jong Nederland contact op via ons contactformulier
Onze sponsoren:
dé club vol spel & avontuur!
Jong Nederland Swalmen